DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Enighed i Kalundborg om budgetaftale helt uden besparelser

Flere penge til drift, flere penge til anlæg, mindre gæld og lavere skat.
24. SEP 2020 9.38
TEMA: Budget 2021

KALUNDBORG: Efter sidste års 16-mod-11-budget er der i år enighed hele byrådssalen rundt om 2021-budgetaftalen. Enigheden er hjulpet på vej af mange rare penge fra staten i kraft af udligningsreformen.

2021-budgettet er således helt uden besparelser, men tværtimod med et mærkbart løft på serviceområdet, som derudover også vil blive tilgodeset med midler fra finansloven. På anlægssiden er der også skruet op på fuldt blus med fuld udnyttelse af rammen.

Oveni er der plads til at afdrage på kommunens gæld, og den feriepengeforpligtelse, der er kommet til som følge af omlægningen af ferieloven, køber man sig fri af ved én gang for alle at smide 148 mio. kr. på bordet. Samtidig er det besluttet at nedsætte kommuneskatten med 0,4 procentpoint fra 24,8 pct. til 24,4 pct.

Parterne bag budgetaftalen er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF, De Radikale, De Konservative og løsgænger Gert Larsen (eks-DF). Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på byrådsmøde 7. oktober.

 

Se budgetaftalen.