DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Enigt Sønderborg-budget med opsang om 'usikkerhedsmoment'

Det ekstraordinære finansieringstilskud er ikke mere ekstraordinært, end at det bliver givet igen og igen, bare uden man kan være sikker på, om det fortsætter.

SØNDERBORG: For andet år i træk står et samlet Sønderborg Byråd bag budgetaftalen for det kommende år. Demografien lægger fortsat pres på økonomien, men der er dog rum til at nedbringe kommunens langsigtede gæld fra 860 mio. kr. i år til cirka 600 mio. kr. ved udgangen af det sidste overslagsår 2023.

Aftaleteksten indeholder en opsang til mindst en af økonomiaftaleparterne KL og regeringen, idet økonomiaftalerne indeholder 'et væsentligt usikkerhedsmoment' i form af 'det såkaldt ekstraordinære finansieringstilskud': Det er ikke mere ekstraordinært, end at det er blevet givet over flere år, men dog ikke på en måde, så kommunerne kan føle sig sikre på at få pengene igen året efter.

Det ekstraordinære finansieringstilskud er for Sønderborgs vedkommende 68 mio. kr. i 2020, og usikkerhedsmomentet i om det fortsætter, har fået aftalepartierne til at budgettere med det halve af det beløb i overslagsårene. På anlægssiden er der ikke blevet plads til nye tiltag, tværtimod forventes Sønderborg Havneselskab afviklet med et provenu omkring 20 mio. kr.

Bag budgetaftalen står Socialdemokratiet, Venstre, Slesvigsk Parti, Dansk Folkeparti og Fælleslisten. Byrådet andenbehandler 4. november.

 

Se budgetaftalen og faktaark.