DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Esbjerg skal spare: Det koster byrådsmedlemmerne studieture

Byrådsmedlemmer i Esbjerg vil ikke gå ned i løn, så besparelser rammer i stedet deres egen organisation og koster blandt andet studieture og avis.

ESBJERG: Økonomiudvalget i Esbjerg Kommune har måttet kigge flere steder og vende hver en krone for at finde de besparelser på i alt 443 mio. kr. på ældre-, skole- og børnepasningsområdet, som partierne blev enige om med budgetaftalen fra sidste år. En del af dem skal findes i politikernes egen organisation. 210.400 kr. i år og 398.100 kr. næste år.

Derfor besluttede økonomiudvalget i går blandt andet at beskære fagudvalgene og økonomiudvalgets budgetter til studieture, konferencer mm. med 30.000 kr. pr. udvalg fra 2020 og frem. Det giver en besparelse på 210.000 kr., ligesom der skal kigges på i stigende grad at afholde fx seminarer på kommunens egne matrikler. I 2018 blev der brugt 60.000 kr. på afholdelse af budgetseminar udenfor rådhuset.

Skal ikke gå ned i løn
Af mere drastiske metoder havde SF's gruppeformand Diana Mose Olsen forud for mødet foreslået, at politikerne selv skulle gå ned i løn for at udføre byrådsarbejdet. Ifølge TV Syd koster et byrådsmedlem minimum 200.000 kr. om året. Dem er der 31 af i Esbjerg, men alligevel er det ikke en mulighed at reducere antallet, mener SF-formanden. De 31 politikere er nemlig med til at sikre en 'stærk demokratisk dækning'.

I økonomiudvalget var der imidlertid ikke stemning for at gå ned i løn.

I stedet blev der blandt andet kigget på politikernes toner-forbrug, som i 2018 løb op i 92 stk. Pris: 36.000 kr. Der opfordres desuden til at printe på rådhuset fremover, ligesom byrådsmedlemmerne kan se frem til reduceret forplejning ved byrådsmøder, temamøder mm.

Abonnementer på JydskeVestkysten skal desuden være elektroniske fremover. Det giver en besparelse på 45.000 kr., fremgår det af referatet af onsdagens møde i økonomiudvalget.