DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Esbjerg vil skifte til den lave takst for kørselsgodtgørelse

KORT NYT1. NOV 2018 11.41

ESBJERG: Nedsat kørselsgodtgørelse til medarbejdere, der benytter egen bil i tjenesten, skal spare Esbjerg Kommune for en mio. kr. årligt som led i udmøntningen af en rammebesparelse besluttet i 2019-budgettet. Som udgangspunkt betaler kommunen i dag den høje takst på 3,54 kr. pr. kilometer, og det skal ændres så den lave takst på 1,94 kr. pr. kilometer bliver normen ligesom i de øvrige kommuner i seksby-samarbejdet, skriver JydskeVestkysten.

Nye retningslinjer er på vej fra direktionen til MED-udvalget, hvor kommunaldirektør Rikke Vestergaard ifølge avisen vil argumentere med forskellen på, om en arbejdsplads skal betale for at medarbejdere kan holde bil eller køre bil. De kommende retningslinjer skal beskrive, hvilke omstændigheder, der skal være til stede for at kørsel kan godtgøres med den høje takst.

Dette gælder dog kun medarbejderne. Byrådsmedlemmerne vil fortsat få godtgørelse efter den høje takst, blandt andet begrundet med at de ikke ligesom medarbejderne har adgang til at låne kommunens biler.

mk