DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Fanø skal af med ekstra kvart mio. kr. for kontraktbrud

KORT NYT27. AUG 2019 9.11

FANØ: Det blev dyrere end først antaget at sætte telebussen ind på Fanø. En fejl fra forvaltningen koster Fanø Kommune 253.000 kr. Det, har man nu besluttet, skal dækkes af en tillægsbevilling, så man ikke skal tage pengene fra et andet område, skriver JydskeVestkysten.

I 2017 besluttede et enigt byråd, at man ville skilles fra Sydtrafik for at skabe en billigere og mere fleksibel ordning, der kunne håndtere de store udsving i passagerer. Samtidig ville man ændre den visiterede kørsel, så man samlet kunne spare en mio. kr. Både busdriften og den visiterede kørsel blev sendt i udbud og vundet af henholdsvis De Blå Busser og Esbjerg Taxa. Men besparelsen holdt ikke og blev i første omgang reduceret til 560.000 kr.

I oktober indsatte man Telebussen på Fanø. Det skulle være den efterspurgte fleksible løsning, der kunne håndtere udsvingene i passagerer. Det betød en reducering i kontrakten med De Blå Busser, da telebussen overtog både morgen- og aftentimerne. Der var dog tale om en fejl fra forvaltningens side. Fejlen skar 253.000 kr. mere af besparelsen, så den forventede besparelse på en mio. kr. i dag kun består af en besparelse på 307.000 kr.

MG