DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Francis Joseph Dean, Ritzau Scanpix.

FDM advarer kommuner mod ny p-betaling: Så kommer vi efter jer

Kommuner kan ikke bare indføre betalingsparkering for at kompensere for lavere andel af p-afgifter, lyder det fra FDM

Esbjerg og andre kommuner kan godt glemme det igen, hvis de overvejer at indføre betalingsparkering for at finansiere parkeringskontrollen. Sådan lyder meldingen fra bilisternes organisation FDM, efter at flere kommuner har luftet netop den idé som modtræk til, at en ny parkeringslovgivning deler p-indtægterne med 70 pct. til staten og 30 pct. til kommunen mod hidtil halvdelen til hver.

- Man må ikke regulere sine priser på betalingsparkering i henhold til, at man har nogle udgifter, man skal have dækket. Hvis man gør det, så er det ulovligt. De penge, man mangler i Esbjerg, må man finde et andet sted i det kommunale budget. Man kan ikke finde dem ved at indføre betalingsparkering, siger juridisk konsulent Dennis Lange fra FDM til DR Syd.

Den ændrede indtægtsfordeling er fra statens side tænkt som et modtræk til at gøre parkeringsafgifter til en indtægtskilde, som kommunerne kan skrue op for. Men for kommuner, der ikke har pålagt p-afgifter, men kun gratis tidsbegrænset parkering med p-vagter til at kontrollere, at tidsbegrænsningen bliver overholdt, har afgifterne ikke på samme måde været en indtægtskilde men blot en måde at finansiere kontrollen, lyder indvendingen.

Hvis en kommune på den baggrund forsøger sig med at indføre betalingsparkering, så kan den se frem til at høre fra FDM, siger Dennis Lange til DR Syd. FDM har i to år haft en sag kørende mod Aalborg Kommune, som udvidede betalingszonen og hævede prisen på betalingsparkering, da kommunen solgte en kommunal parkeringsplads midt i byen. Den sag ligger lige nu hos Folketingets ombudsmand.

mk