DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Fejlberegning af refusion slår hul i Vordingborgs kasse på 22 mio. kr.

Ændrede regler for dagpengerefusion først indregnet nu.

VORDINGBORG: Fejlberegning af statslig refusion af dagpenge og sygedagpenge har resulteret i et uventet hul på 22 mio. kr. i 2019-regnskabet for arbejdsmarkedsområdet i Vordingborg Kommune, oplyser kommunen selv.

Beløbet er akkumuleret hen over 2018 og 2019, fordi kommunen over de to år har hjemtaget og budgetteret med for meget i refusion fra staten.

Det er ændringer i refusionsreglerne, der koster, i kombination med, at ledige der kommer i arbejde, ryger ud af beskæftigelse igen. Kommunen modtager ikke samme refusion for ledige, der kun har været kortvarigt tilbage på arbejdsmarkedet, i forhold til ledige eller sygedagpengemodtagere der har haft fast arbejde i over et år. Det er utilstrækkelig opmærksomhed på den forskel, der er årsag til at pengene nu mangler i regnskabet.

Borgmester Mikael Smed (S) er bestemt ikke tilfreds:

- Det er en helt uholdbar situation at stå i som politiker, at der dukker overraskelser op i den her størrelsesorden. Når det sker så sent på året, er det utrolig vanskeligt at agere på, siger han i en kommentar.

Fejlberegningen kommer også til at få betydning for det 2020-budget, der er indgået aftale om mellem alle byrådets partier undtagen Venstre. En gennemregning viser dog, at problemet kun slår igennem med tre mio. kr. 2020.

mk