DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Fem kommuner guider resten til at hjælpe udsatte familier

En ny rapport kommer med anbefalinger til, hvordan der bedst muligt samarbejdes på tværs af forvaltninger og budgetter
28. NOV 2018 13.44

Mange kommuner vil gerne blive bedre til at samarbejde på tværs af forvaltningerne om at give udsatte familier en bedre og mere sammenhængende hjælp. 

Men det kan være svært, og forskellige budgetansvarsområder kan hindre samarbejdet. 

Derfor kan svaret nu findes i en ny rapport fra VIVE, hvor fem foregangskommuner i en kortere årrække har gjort sig konkrete erfaringer med at organisere tværgående løsninger.

Det er de erfaringer, der nu er samlet i en rapport, som tager udgangspunkt i seks fokuspunkter for, hvordan kommunerne kan tilrettelægge og videreudvikle deres økonomistyring af tværgående løsninger. 

- Vi vil gerne give kommunerne bedre mulighed for at arbejde på tværs af forvaltningerne, så blandt andre udsatte får en hjælp, der hænger sammen. Derfor har vi ændret lovgivningen, så borgere, der har brug for hjælp flere steder fra, fremover kan få én samlet handleplan. Og vi vil også lave en ny hovedlov, som skal gøre det nemmere for medarbejdere i kommunerne at give borgerne sammenhængende tilbud og indsatser, siger innovationsminister Sophie Løhde (V).

Hun anerkender også, at det i dag kan være svært forvaltningerne at samarbejde på tværs på grund af forskellige budgetter og økonomi. 

Det er kommunerne i Assens, Albertslund, Høje-Taastrup, Furesø og Helsingør, der har bidraget til den nye rapport.

ibs

Læs anbefalingerne og find undersøgelsen hos Finansministeriet.