DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Fire konservative står uden for budgetaftalen i Nordjylland

Selv 'det største økonomiske løft til sundhedsområdet siden finanskrisen' har været 'en svær øvelse' for aftalepartierne.

NORDJYLLAND: Alle undtagen De Konservative er enige om Region Nordjyllands budgetaftale for 2020, der ifølge aftaleteksten repræsenterer 'det største økonomiske løft til sundhedsområdet siden finanskrisen'. Alligevel har det dog været 'en svær øvelse' for de 37 ud af 41 bag budgetaftalen at få enderne til at nå sammen, men det er dog lykkedes at disponere 134 mio. kr. til nye initiativer, stigende aktivitet og øvrige merudgifter.

Foruden beløb rummer budgetaftalen konkrete målsætninger for sygehusenes resultater inden for udredning og behandling. Om udredning hedder det simpelthen, at udredningsretten skal overholdes, og ved udgangen af 2020 skal 75 pct. patienterne desuden udredes inden for 30 dage på regionens egne hospitaler.

Når det gælder behandling må ventetiden til operation ikke overstige 45 dage, en skærpelse fra den hidtidige målsætning om 50 dage. Specielt vedrørende kræftbehandling skal 90 pct. af kræftpakkeforløbene gennemføres inden for de fastsatte forløbstider, hedder det.

Aftalepartierne bag budgettet er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF, De Radikale og løsgænger Thomas Hav (eks-S). Budgettet andenbehandles i regionsrådet 29. oktober.

 

Se budgetaftalen.