DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Flere boliger skal gøre stadionprojekt i Roskilde muligt

Økonomien hænger ikke sammen i stadionplaner, fordi kommunen skal spare 125 mio. kr. på næste års budget.

ROSKILDE: Et nyt stadion er ambitionen i Roskilde, men økonomien i det nuværende stadionprojekt hænger ikke sammen med et minus på 40 mio. kr. Derfor har Økonomiudvalget besluttet at starte en ny lokalplanproces, der giver plads til flere boliger, oplyser kommunen.
 
Hvis det skal være muligt at bygge et nyt stadion, bliver det nødvendigt, at der bygges yderligere en etage på syd-, vest- og nordfløjen af stadion, hvilket vil give flere boliger og dermed indtægter for en projektudvikler. Det nye projekt vil medføre udfordringer for parkering og ændrede skygge- og lysforhold for naboer - derfor sættes en ny lokalplansproces i gang.

 - Vi har forsøgt med mange løsninger, men faktum er, at udvikler mangler 40 mio. kr. for, at projektet kan blive en realitet. Roskilde Kommune skal spare 125 mio. kr. på næste års budget. Derfor kan og vil byrådet ikke udskrive en sådan check, og vi kigger nu på alternativer for at få økonomi i projektet, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Forud for beslutningen om en ny lokalplan og udbud er gået mere end to år med udbud, udarbejdelse af lokalplaner og langstrakte forhandlinger, siden byrådet i februar 2016 godkendte at gå ind i projektet.

- Projektudvikler FB Gruppen og Roskilde Kommune har haft et konstruktivt samarbejde, men er nu enige om, at der ikke kan opføres et nyt stadion under de nuværende rammer. Nu skal det undersøges, om et højere stadion kan bygges i forhold til blandt andet ændrede parkeringsforhold og skyggegener for naboer. Det er sidste forsøg, og det skal forsøges. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at det ser svært ud, erkender Joy Mogensen.

Der går nu en ny lokalplansproces i gang. Det tager et år at udarbejde, og samtidig skal der foretages et nyt udbud efter lokalplansprocessen. Det vil tage minimum halvandet til to år, før en kontrakt på byggeriet kan underskrives.

MG