DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Forældre til børn i daginstitution får udskudt regningen i Aarhus

Aarhus har valgt at udsætte forældrebetaling for børnehaver, vuggestuer og SFO’er i maj. Men regningen venter senere.

AARHUS: Børn og ungerådmand Thomas Medom (SF) har udskudt betalingen for vuggestuer, børnehaver og SFO'er frem til juli. Det betyder, at maj bliver betalingsfri i stedet for juli, som plejer at være betalingsfri måned.

- Det er der to grunde til. Den ene grund er, at folk kan få nogle penge, som måske kan blive brugt i detailhandlen, så der ikke er så mange jobs, der bliver ramt - og folk kan undgå at gå konkurs. Den anden grund er for at hjælpe de familier, der er presset økonomisk lige nu, siger Thomas Medom til TV2 Østjylland.

- Regeringen har besluttet, at børnefamilier skal betale for institutionen i den periode, hvor barnet ikke kan være i institution på grund af corona-udbruddet, og det støtter jeg op om. Det handler om, at vi skal deles om de byrder, der er, og der kommer vi alle til at bidrage. Jeg synes, det er en fornuftig prioritet – ellers vil der bare være færre pædagoger, når krisen er ovre.

Ifølge ham vil kommunen miste 150 mio. kr., hvilket svarer til omkring 400 pædagogers årlige løn, hvis forældrene skal slippe for at betale i to måneder - altså både den betalingsfri måned i juli og den måned, hvor børnene ikke er i institution i forbindelse med covid-19-udbruddet.

Opbakning fra forældre
Aarhus Forældreorganisation bakker indtil videre op om rådmandens beslutning om at udskyde betalingen frem for at sløjfe den.

- Vi har talt meget om det, og vi synes, at det er et dilemma at stå i. Vi har valgt at støtte, at forældrebetalingen stadig pågår, for institutionerne kan ikke tåle at skulle stå over for en sparerunde - det kan børnene ikke tåle, siger formand Anne Grøndal til TV2 Østjylland.

Forældrene vil genoverveje deres holdning, hvis børnene fortsat skal blive hjemme efter påske, men indtil videre mener de, at det er rimeligt, at folk betaler for en måned for at undgå fremtidige besparelser.

jeg