DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Forkert kategori af børn regnet ind i udspil til udligningsreform

Tal for nomadebørn var i virkeligheden tal for børn af enlige. Uvist hvad de økonomiske konsekvenser er.
17. FEB 2020 23.03
TEMA: Udligning

Regeringens udspil til udligningsreform er ramt af endnu et tal-problem, skriver DR. Der er benyttet forkerte tal til en af del-parametrene for udligningen mellem kommunerne, nemlig antallet af såkaldte nomadebørn. Nomadebørn er børn, som er flyttet mere end tre gange, men i regeringens udspil har man i stedet ved en fejl benyttet antallet af børn af enlige.

Ifølge DR har Indenrigsministeriet mandag aften udsendt en orientering til Folketingets partier, hvor ministeriet erkender og beklager fejlen. Det oplyses dog ikke, hvad de økonomiske konsekvenser af fejlen er.

Bommerten kommer oveni et andet kiks, hvor Indenrigministeriet i sidste uge måtte erkende en ufyldestgørende varedeklaration for, hvad beløbene i regeringsudspillet bygger på. Dengang var der dog ifølge ministeriet ikke tale om en egentlig tal-fejl, men en teknikalitet, som ikke desto mindre fik en politisk rolle som skyts mod regeringen og udlingsreformudspillet.

I forvejen har regeringen stort set siden starten af forløbet været under kritik for kun drypvis at frigive detaljerne, der ligger til grund for udspillets slutfacit for de enkelte kommuner. Venstres politiske ordfører Sophie Løhde kalder det 'pinligt og dybt kritisabelt'.

- Det har udviklet sig til en farce for regeringen, siger hun.

mk