DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Forstanderfyring og økonomisk kaos på produktionsskole

Produktionshøjskolen Marienlyst i Skive har mistet egenkapital, ledelse og flertallet af elever før overgangen til ny uddannelse.
2. AUG 2019 9.06

SKIVE: Økonomisk og organisatorisk kaos hersker på Produktionshøjskolen Marienlyst i Skive, hvor forstanderen er sendt hjem, bestyrelsesformanden trådt tilbage, egenkapitalen negativ og elevtallet voldsomt reduceret.

Skive Kommune ejer bygningerne, som huser skolen, og udpeger tre af bestyrelsens syv medlemmer. Nu venter et oprydningsarbejde, samtidig med at skolen skal håndtere et voksende underskud, som har eroderet egenkapitalen, der nu udviser et minus på 1,3 mio. kr.

Undervisningsministeriet har haft produktionsskolen under skærpet tilsyn, og i juni blev forstander Sven Irgens Møller fritaget for tjeneste umiddelbart før skolen skulle overgå til ny organisatorisk form, FGU, skriver Skive Folkeblad, 

FGU’en, der er forkortelsen for den nye nordvestjyske Forberedende Grunduddannelse, træder i kraft til august. Et bredt flertal i Folketinget står bag den nye uddannelse for unge under 25 år, der ikke umiddelbart kan gå i gang med en ungdomsuddannelse.

Hertil overgår de statslige tilskud, som hidtil er gået til 88 produktionsskoler over hele landet.

Produktionshøjskolen Marienlyst har mistet to tredjedele af sine elever, som sidste år kun talte 20, og op til månedskiftet valgte bestyrelsesformand Bill Pharsen at træde tilbage. Ifølge Skive Folkeblad vil han dog fortsat gerne have svar på, hvad der er gået galt for skolen over de seneste år.

- Pengene er fosset ud, og vi er stadig i fuld gang med at finde ud af, hvordan de er brugt, siger Bill Pharsen.

Han forudser, at ledelse og bestyrelse vil få kritik for at have forsømt sit ansvar.

MG