DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Forsyningstilsynet: Alvorlig risiko for for høje taktser

KORT NYT15. OKT 2019 9.29

Der er alvorlig risiko for, at de store elselskaber udnytter deres monopoler til at sætte priserne for højt, konkluderer tre nye rapporter fra Forsyningstilsynet, skriver Politiken.

De store elselskaber som for eksempel Radius i hovedstaden og Seas NVE på Sjælland henter hvert år milliardstore overskud hjem på deres monopolvirksomhed med at levere strøm gennem forsyningsnettet frem til forbrugerne. Og der er en alvorlig risiko for, at det sker på bekostning af forbrugerne, der betaler mere for deres strøm, end de ville gøre, hvis elselskabernes monopolvirksomhed blev udsat for en effektiv kontrol.

Det er konklusionen i tre nye rapporter, som Forsyningstilsynet, der skal kontrollere elselskaberne, netop har fremlagt. Rapporterne blev bestilt af daværende energiminister Lars Christian Lilleholt (V) i 2018, efter at en række medier havde omtalt de milliardstore overskud på monopolforretningerne, svindel med kundernes penge og ulovlige energispareprojekter. De tre rapporter skal indgå i en samlet analyse af forholdene i elbranchen, som Forsyningstilsynet er i gang med at udarbejde sammen med Energistyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

MG