DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Gentofte tabte strid med Skat: Staten beholder arve-millioner

Dødsboafgifter går til staten efter to år. Gentofte mente, at Skat derfor trak tiden ud, men det afviser Østre Landsret.
3. DEC 2019 11.44

GENTOFTE: Østre Landsret har afvist et krav fra Gentofte Kommune, der ville have 16,4 mio. kr. fra Skattestyrelsen i en strid om fordelingen af dødsboafgifter, skriver Ritzau. Reglen er, at en tredjedel af afgifter på dødboer tilfalder kommunen, men hvis dødsbobehandlingen varer mere end to år, får staten det hele.

Gentofte Kommune mente derfor, der var tale om et tagselvbord for den statslige Skattestyrelse, som kunne score hele afgiften ved at trække tiden. Spørgsmålet blev oprindelig rejst i kølvandet på skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers død i 2012, hvor den kommunale tredjedel af dødsboafgiften ville have udgjort 1,5 mia. kr.

I Mærsks tilfælde tog dødsbobehandlingen fire år, og Gentofte erkendte, at der i det tilfælde ikke var noget at komme efter. Men opmærksomheden var vakt, og i 71 sager mente kommune at der var tale om, at Skattestyrelsen havde rådighed over det nødvendige materiale inden to år efter dødfaldet, men først afsluttede sagsbehandlingen efter fristen, så kommunen ingen penge fik.

Det afviser Østre Landsret imidlertid. Gentofte Kommune har nu fire uger til at beslutte sig for, om den vil anke dommen til Højesteret.

mk