DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Gladsaxe tilbagebetaler 41 mio. efter regnefejl gennem seks år

Børne- og Kulturforvaltningen fandt fejl i forældrebetalingerne fra perioden 2012-2018. Derfor refunderer kommunen nu i alt 41 mio. kr. til de forældre, som betalte for meget.

GLADSAXE: Det koster knaster, når børnene går i børnehave, men Gladsaxe Kommune tog sig lidt for godt betalt. Det viser kommunens egne beregninger, som nu leder til, at omkring 6.000 borgere får de penge, de betalte for meget, retur med rentekompensation.

Børne- og kulturforvaltningen fandt i forbindelse med en kontrolberegning frem til nogle fejl i forældreberegningstaksterne for 2012 til 2018. Her fremgik det, at forældre, hvis børn gik i børnehave i perioden, havde betalt for meget. Det drejede sig om et par hundrede kroner for meget om måneden, hvilket tilsammen over de seks år løber op i millionklassen.

Da tilbagebetalingen sker med rentekompensation, er det samlede beløb 41 mio. kr. Borgmester, Trine Græse (S), forklarer situationen i en pressemeddelelse:

- Selv om vi er glade for at kunne give de berørte forældre en glædelig kontant overraskelse, så er det naturligvis beklageligt, at forældrene har betalt mere end de skulle i den berørte periode. Da forvaltningen blev opmærksom på forholdet, satte vi straks gang i en undersøgelse af konsekvenserne for tidligere år, og forvaltningen har haft kontakt til KMD, der har kunnet beregne hver enkelt tilbagebetaling fra 2012 til 2018. De penge skal selvfølgelig tilbage til forældrene, siger hun.

Pengene bliver taget fra kommunens økonomiske reserver, og tilbagebetalingen begynder i slutningen af oktober og frem til nytår.

co