DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Gribskov strammer livremmen for at opnå 'økonomi med robusthed'

Enstemmig budgetaftale med en stribe rammebesparelser.

GRIBSKOV: Et enigt Gribskov Byråd har besluttet en budgetaftale for 2020, der strammer livremmen betydeligt ind, men også på sigt vil skabe 'en økonomi med såvel robusthed som råderum til at investere i anlæg', hedder det i aftaleteksten.

Også sidste år var Gribskovs budgetaftale en harsk affære med en kommuneskattestigning på 0,8 procentpoint, som alle på nær ét byrådsmedlem stod bag. Det var en toårig aftale, hvilket dog ikke har forhindret en ny aftale i år, hvor alle er med. Også toårig, i øvrigt.

Aftaleparterne er nytgribskov, Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Konservative, Enhedslisten, løsgænger Bo Jul Nielsen (eks-S) og løsgænger Bettina Sølver (eks-S). Det var sidstnævnte, der ikke var med sidste år.

Den nye aftale rummer en stribe rammebesparelser, 'men uden at vores serviceniveau bliver lavere end i sammenlignelige kommuner', hedder det i aftalen, som også i følge aftaleparterne vil sikre en serviceramme i balance og en forbedret likviditet. Budgettet andenbehandles i byrådet 29. oktober.

 

Se budgetaftalen hos Netavisen Gribskov.