DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Haderslev-budget med symbolsk besparelse på byrådet selv

Blåt borgmesterflertal står alene bag budgetaftalen i år.

HADERSLEV: Igen i år har det blå borgmesterflertal har besluttet Haderslevs 2020-budget, der rummer besparelser for 50 mio. kr., så meget at det ikke kan klares uden afskedigelser. Symbolsk sparer byrådet også på sig selv med 250.000 kr. på udgifter til KL-møder, Folkemøde og studieture.

Budgettet er indgået af samme seks partier som sidste år, i år 17 mandater mod 14, men i modsætning til sidste år holdt flertallet sig smalt frem til andenbehandlingen. Sidste år sprang Socialdemokratiet med på aftalen, men ikke i år.

Aftalepartierne er Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Radikale, De Konservative og Slesvigsk Parti, og også løsgænger Malene Ravn Neumann (eks-LA) stemte for ved andenbehandlingen tirsdag og bragte dermed budgetflertallet op på 18 mandater. De 13 imod er Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF.

Presset på kommunens økonomi kommer for en stor del af befolkningsudviklingen med flere ældre med plejebehov. Til det er der i alt 156 mio. kr. ekstra fordelt henover budgetperioden, og for at kunne skaffe personale er der også afsat 4,5 mio. kr. til højere elevlønninger til voksenelever.

 

Se budgetaftalen.