DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Helsingør vil klemme skatten op over to år

Bredt flertal bag budgetaftalen, der fremrykker minimumsnormeringer fra 2022 til 2021.
4. SEP 2020 12.21
TEMA: Budget 2021

HELSINGØR: Enhedslisten står som eneste parti uden for årets budgetaftale, som dermed har 23 af byrådets 25 mandater bag sig. Aftalen rummer en skattestigning fordelt over to år og stort set ikke nogen besparelser i 2021.

Helsingør er på listen over kommuner, der har ret til at skattestigning i forbindelse med udligningsreformen, og budgetflertallet foruddiskonterer i aftalen en skattestigning på 0,14 procentpoint i 2021 og yderligere en på 0,08 procentpoint i 2022. Det er en del af budgetaftalen, at skatten skal sættes ned igen, "når det er muligt" ud fra nærmere definerede kriterier.

Foruden den todelte skattestigning gør budgetaftalen sig bemærket ved at fremrykke sidste års budgetløfte om minimumsnormeringer i 2022, så de i stedet kommer til at gælde allerede i løbet af 2021.

Partierne bag budgetaftalen er De Konservative, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Radikale, Lokaldemokraterne, Venstre og SF. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i Helsingør Byråd 5. oktober.

 

Se budgetaftalen.

 

OPDATERET: Det fremgik tidligere af artiklen, at Helsingør 'ikke' er på listen over kommuner med ret til en skattestigning. Det er ikke korret. 'Ikke' derfor slettet.