DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Helsingør bruger mest og Hedensted mindst på kultur

KORT NYT5. AUG 2019 9.35

Det er årets travleste kulturweekend i Helsingør, som de seneste otte år har været den kommune, der bruger flest penge per indbygger på kultur. Den nordsjællandske kommune har i år budgetteret med 1.603 kr. per indbygger, og det er mere end tre gange så meget som kommunen med det laveste kulturbudget. Det viser en oversigt, som Danmarks Statistik har lavet for TV 2.

Pengene går blandt andet til museer, teatre og koncerter. I det sydøstlige Jylland har Hedensted Kommune landets laveste kulturbudget med 496 kr. per indbygger i år. Men så er der heller ikke en eneste krone til et Ferguson-museum, der ifølge hjemmesiden har verdens største samling af Ferguson-traktorer og redskaber.

For Helsingør kommune, der har en årlig turismeomsætning på 1,7 mia. kr., er det ifølge borgmester Benedikte Kiær (K) 'god business' at fokusere på kultur. Hun tror, det er med til at få nye indbyggere til kommunen. Efter Helsingør kommer Albertslund som nummer to på listen. Kommunen har afsat 1.531 kr. per indbygger i år, mens Holstebro kommer på tredjepladsen med 1.459 kr. I bunden ligger Ikast-Brande lige over Hedensted med 552 kr. og Odder med 557 kr. Landets største kommune, København, har et kulturbudget for 2019 på 779 kr. per indbygger.

MG