DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Generalforsamlingen i 2010 i Amagerbanken i Bella Center. Her Henrik Zimino og Villy Rasmussen, tidligere koncerndirektør for Dagrofa-koncernen og Toms-formand, der er på en advokatgæld i størrelse med Ziminos.
Foto: Teitur Jonasson, Ritzau Scanpix

Ziminos advokatgæld nu på 6,4 mio. kr. efter Amagerbank-krak

Taarnbys tidligere borgmester har fået pålæg om at betale halvdelen af sine udgifter til advokat i byretten samt advokatomkostninger i landsretten.
4. NOV 2019 11.35

TAARNBY: Otte medlemmer af den tidligere ledelse i Amagerbanken indgik for nylig forlig med Finansiel Stabilitet om at betale 255,5 mio. kr., efter de i juni i landsretten blev dømt til at betale 343,5 mio. kr. i erstatning oven på Amagerbankens krak.

Taarnbys tidligere borgmester fra 1994-2018 Henrik Zimino (S) er en af de otte, og han skylder nu 6,4 mio. kr. til staten, skriver Berlingske.

Henrik Zimino sad i bestyrelsen siden 1998 eller næsten lige så længe som advokat N.E. Nielsen, som var formand for banken fra 1996 og frem til november 2011, hvor størstedelen af ledelsen trak sig.

- Jeg står med en kæmpestor gæld. Jeg har fået pålæg om at betale halvdelen af mine udgifter til advokat i byretten svarende til 4,5 mio. kr. Oveni kommer knap 1,9 mio. kr. for advokatomkostninger i landsretten, så jeg skylder nu 6,4 mio. kr. til staten. Så mange penge kan jeg ikke betale, og det bliver kun værre, for der løber procesrenter på otte pct. årligt på. Jeg har en ganske almindelig pension, men renterne alene overstiger min pension før skat, siger Henrik Zimino, der nærmer sig de 70 år, til Berlingske.

Amagerbankens krak i 2011 skyldtes blandt andet tab som følge af nedskrivninger forårsaget af kunders valutatab i 2010. Konklusionen i en uvildig advokatundersøgelse iværksat af Erhvervs- og Vækstministeriet i 2012 var blandt andet, at de ansvarlige parter i banken burde have bragt valutaspekulationerne til ophør - og måske slet ikke have tilladt dem.

Henrik Zimino sidder fortsat i byrådet i den socialdemokratisk dominerede Taarnby Kommune - valgt som nummer to på S-listen efter borgmester Allan Andersen.