DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Herning-budget uden enighed men med bæredygtighedscenter

Tre partiudbrydere i Borgerlisten står uden for budgetaftale, som for første gang siden 2016 ikke er enstemmig.

HERNING: Efter tre år med enstemmige budgetaftaler gik den ikke længere i Herning Byråd, som til aftalen om 2020-budgettet har kunnet samle 28 af 31 byrådsmedlemmer. Kun udbryderne samlet i Borgerlisten står udenfor.

Topnummeret i budgetaftalen er 20 mio. kr. til et bæredygtighedscenter fordelt med fem mio. kr. årligt i 2020 og hvert af overslagsårene. Centret skal 'omsætte viden til både bedre klima og lokale arbejdspladser', hedder det i budgetaftalen, der minder om, at Herning-området før har formået at skabe fremdrift ved at tage nye udfordringer op.

På de mere traditionelle områder rummer budgetaftalen en plejeboligplan med 180 nye boligenheder fordelt over de kommende ti år. På handicap- og psykiatriområdet er der afsat i alt 29 mio. kr. fordelt over 2020 og overslagsårene, og på børneforebyggelsesområdet 22,5 mio. kr. i samme periode.

Bag aftalen står Venstre med 19 mandater, Socialdemokratiet med tre, samt med hver ét: De Konservative, SF, Dansk Folkeparti, De Radikale, Kristendemokraterne og løsgænger Jørn Vedel Eriksen (eks-EL). Ikke-aftalepartiet Borgerlisten mønstrer tre mandater (to eks-S, en eks-K).

 

Se budgetaftalen.