DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job
Tommy Abildgaard (th), her med Annemarie Zacho-Broe og Jacob Bjerregaard, er nu også forhenværende i Fredericia efter knap 20 år i kommunen.
Foto: Peter Leth-Larsen, Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Hjemsendt økonomi- og personalechef vender ikke tilbage

Fredericiasagen får konsekvenser for endnu en topchef i kommunen. Økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard fratræder.

FREDERICIA: Som følge af sagen, der startede med tidligere borgmester Jacob Bjerregaards grundkøb, blev også økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard sendt hjem tilbage i februar, mens hele forløbet blev undersøgt. Og heller ikke han vender tilbage. Det skriver Fredericia Dagblad.

Afskedigelsessagerne mod Tommy Abildgaard og nu tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe blev igangsat samtidig, på baggrund af en advokatundersøgelse, der blev fremlagt i midten af marts, og som også ledte til, at hele forløbet nu ligger til yderligere efterforskning hos politiet.

- Det er besluttet i forlængelse af de interne afdækninger, at Tommy Abildgaard fratræder som økonomi- og personalechef i Fredericia Kommune. Da der er tale om en personalesag, kan jeg ikke sige mere, oplyser den konstituerede kommunaldirektør Camilla Nowak til Fredericia Dagblad onsdag aften.

Tidligere på ugen vedtog økonomiudvalget proceduren for ansættelse af en ny kommunaldirektør, som blandt andet skal faciliteres af rekrutteringsfirmaet Genitor og involvere et ansættelsesudvalg på 15-16 medlemmer - altså noget større end det forrige, hvor bare tre personer pegede på Annemarie Zacho-Broe.

Annemarie Zacho-Broe blev bortvist 30. marts, og også stabschef Charlotte Walkusch er hjemsendt, mens hendes rolle i sagen undersøges.

Ifølge Fredericia Dagblad har Tommy Abildgaard været ansat i Fredericia Kommune i knap 20 år og siden 2016 været økonomi- og personalechef.

ibs