DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Hørsholm fyrer direktør og chef som del af besparelser

Socialdirektør og borgerservicechef opsiges som del af spareplan i Hørsholm, hvor i alt 17 stillinger nedlægges.
6. NOV 2019 13.17

HØRSHOLM: Som en del af en større spareplan har Hørsholm valgt at opsige Peter Orebo Hansen, direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked.

Chef for Borgerservice Sune Johansen er også blevet opsagt. I alt bliver 17 stillinger nedlagt, hvoraf de fleste dog er ubesatte. Det skriver Ugebladet Hørsholm.  

Det sker som en del af budgetaftalen, hvor man aftalte besparelser i administrationen på seks mio. kr. næste år, syv mio. kr. i 2021 og 8,4 mio. kr. i 2022 og 2023, svarende til cirka seks pct. af administrationsbudgettet. Kommunen vil desuden gå fra at have ti adminstrative centre til fremover kun otte. 

Med de adminisitrative besparelse, kan man undgå væsentlige besparelse på velfærdsområdet, hvilket har en prioritet for borgmesteren.

- Det har været en væsentligt politisk prioritering, at de store velfærdsområder bidrager mindst muligt til de nødvendige driftsreduktioner og omprioriteringer i budget 2020, og derfor kan besparelserne og effektiviseringerne særligt mærkes i administrationen i Hørsholm Kommune. Det vil naturligvis have konsekvenser for det oplevede serviceniveau hos medarbejderne, politikere og vores borgere, siger borgmester Morten Slotved (K).

esl