DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Byggeriet på BIO4, Amager.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Hofor skruer op for stikprøver i kontrol af udenlandske leverandører

Efter skattefusk: Hovedstadsområdets Forsyningsselskab sætter ind over for social dumping og sort arbejde. De udenlandske ansatte i byggefirmaerne skal betale skat.
14. MAR 2019 12.30

HOVEDSTADEN: Under et kontrolbesøg på Hofors byggeplads på Amagerværket, BIO4, fandt Skattestyrelsen i sidste uge 150 ansatte fra fire udenlandske virksomheder, der ikke betalte dansk skat, selvom de burde.

Den sag reagerer Hofor nu på og øger samarbejdet med Skat i bekæmpelsen af sort arbejde. Samtidig tager selskabet til genmæle over for beskyldninger om, at det skulle være virksomhedens skyld, at de ansatte i udenlandske virksomheder ikke har betalt skat.  

- Hofor ser med stor alvor på sagen, men vi er ikke en myndighed, og vi kan derfor ikke agere som en myndighed. Vi arbejder imidlertid tæt sammen med Skat med henblik på at sikre, at alt er i orden, og vi har netop i denne uge fået at vide af Skattestyrelsen, at vi ikke kan gøre mere i forhold til at bekæmpe sort arbejde, end vi allerede gør, siger administrerende direktør Lars Therkildsen. 

Antallet af stikprøver øges
I forvejen sørger Hofor for ugentligt at tjekke, at alle udenlandske leverandører på BIO4 er registreret i det såkaldte RUT-register, der rummer udenlandske virksomheder på arbejde i Danmark, så der er et opdateret og korrekt grundlag for skattekontrol.  

Derudover skruer Hofor nu op for antallet af stikprøvekontroller og benytter sig i øvrigt af den samme metode, som Københavns Kommunes kontrolenhed betjener sig af. I lyset af den aktuelle sag øges antallet af disse stikprøver.    

I øvrigt har Hofor i denne uge, som følge af skattesagen, skrevet ud til leverandører og underleverandører på BIO4 på Amagerværket og gentaget, at de danske skatteregler skal overholdes, og at især de virksomheder, som har arbejdet i Danmark i mere end et halvt år, skal være opmærksomme på, at deres ansatte skal betale skat til den danske stat. I brevet beder Hofor virksomhederne om at bekræfte, at de overholder de danske skatteregler.

Der er mere end 50 forskellige virksomheder på BIO4-projektet lige nu.