DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Mads Dalegaard, Ritzau Scanpix

Horsens udvider og ombygger sin akutafdeling

Trods stram økonomi prioriterer Region Midtjylland renovering af hospitalet i Horsens.
24. JUN 2019 12.30

MIDTJYLLAND / HORSENS: Regionshospitalet Horsens tager hul på den næste store udvidelse af hospitalets akutafdeling. Når ombygningen står færdig, forventeligt i 2021, vil afdelingen indeholde alle moderne faciliteter til hurtig modtagelse, udredning og behandling af akutte patienter, oplyser regionshospitalet.

Patienter fra primært Skanderborg, Odder, Horsens og Hedensted kan blandt andet se frem til bedre adgangsforhold, venteområder og mulighed for en-sengsstuer, når Regionshospitalet Horsens i løbet af et par år færdiggør den sidste af to store ombygninger af hospitalets akutafdeling.

Samtidig skal den oprindelige del af Akutafdelingen renoveres. I alt 2.000 kvadratmeter skal bygges om og lægges til.

- Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens spiller en vigtig rolle. Derfor har regionsrådet trods stram økonomi prioriteret at sikre gode og tidssvarende rammer. Jeg er sikker på, at den nye akutmodtagelse bliver en kæmpe forbedring for patienterne, siger Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

- Forinden skal vi igennem to år, hvor vi bygger om samtidig med, at vi opretholder den daglige drift. Det har vi lagt en grundig plan for, men vi kan desværre ikke undgå, at f.eks. ventende patienter og personalet kommer til at se og høre til byggeriet. Det håber vi på forståelse for, siger Ulf Hørlyk, ledende overlæge på Akutafdelingen.

MG