DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Hvis man kan bestemme noget, så har man også lyst til at gøre det
Fra venstre borgmester Michael Ziegler (K), Høje-Taastrup, borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), Esbjerg, borgmester Winni Grosbøll (S), Bornholm, og økonomiudvalgsmedlem og tidligere borgmester Kirstine Bille (SF), Syddjurs.
Foto: Michael Kjærgård, dknyt

'Hvis man kan bestemme noget, så har man også lyst til at gøre det'

KØF Økonomiudvalgenes rolle til debat. Den er ikke at blande sig i enhver detalje, minder Michael Ziegler (K) om.
9. JAN 2020 17.35

AALBORG: Særligt for økonomiudvalgsmedlemmer, men også for byrådsmedlemmer i det hele taget, er det vigtigt at huske på, at det er en bestyrelse man sidder i, og at man ikke skal blande sig i enhver detalje. Sådan lød et af de gode råd, da førstedagen af KL's Kommunaløkonomiske Forum blev rundet af med en snak om økonomiudvalgene rolle.

- Det ligger i alle politikeres natur - ja, måske i alle menneskers natur - at hvis man kan bestemme noget, så har man lyst til at gøre det, lød det filosofisk fra Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K) som en påmindelse om, at man skal gøre en indsats for at lykkes med at undgå at bestemme noget, bare fordi man kan.

En overvejelse Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) også havde gjort sig. Han slog til lyd for mere tillid og mindre kontrol, ledsaget af den note til sig selv, at man som byrådsmedlem skal huske at være bestyrelse og holde sig fra maskinrummet, samtidig med at man som økonomiudvalg også skal passe på ikke at blive et forretningsudvalg.

- Man er nødt til at tage det op med jævne mellemrum. Hvad er forventningerne egentlig til os? supplerede økonomiudvalgsmedlem og tidligere Syddjurs-borgmester Kirstine Bille (SF). Hun fandt det et godt tidspunkt her midtvejs i valgperioden at give spørgsmålet en eftertanke.

Helt lavpraktisk rådede Michael Ziegler til, at man skal forholde sig kritisk til, hvor mange politikker et byråd skal have.

- En politik der ligger i en skuffe og ikke bliver brugt som arbejdspapir har været spild af tid at skrive, sagde han.

I et helt andet spor bemærkede Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S), at man skal 'passe på med at ville lægge alt ud decentralt, samtidig med at vi skærer alle mellemledere væk'.

- Hvad giver mere medarbejderinddragelse? Det er at man kan tale med sin nærmeste leder, sagde Winni Grosbøll.