DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Idrætslivet søger hjælp for 256 mio. kr. i pulje på 44 mio.

Idrætsforeninger er hårdt ramt under coronakrisen. Hjælpepulje er ikke stor nok til at hjælpe alle, siger Danmarks Idrætsforbund.

44 mio. kr. er sat af i en hjælpepulje til landets idrætsforeninger under coronakrisen. Men der er søgt om hjælp for langt mere. 2.966 idrætsforeninger har således sendt en ansøgning om hjælp for i alt 256 mio. kr. Det skriver Jyllands-Posten.

Hjælpepuljen er oprettet under coronakrisen, som - ligesom andre steder i samfundet - har ramt landets idrætsforeninger hårdt. Den administreres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI). Direktøren i DIF, Morten Mølholm, anerkender over for Jyllands-Posten, at puljen ikke er stor nok til at imødekomme alle.

- Vi har aldrig haft en forventning om at kunne stille alle tilfredse, men vi må konstatere, at behovet er noget større end de 44 mio. kr., der er i puljen.

- Næsten 3.000 foreninger har ansøgt, selv om puljen kun var åben i 14 dage, siger Morten Mølholm til Jyllands-Posten.

Fristen for at søge udløb fredag. I en skriftlig kommentar til Ritzau siger kulturminister Joy Mogensen (S), at ordningen skal evalueres.

- Det er planen, at vi i aftalekredsen skal se på og evaluere ordningen, når pengene er uddelt af organisationerne, så vi kan få et samlet overblik. Vi prøver med denne og andre hjælpeordninger på kulturområdet at hjælpe så mange som muligt, siger Joy Mogensen.

Mangler kontingentbetalinger

Hun glæder sig indtil videre over, at hjælpepuljen har vist sig at være vigtig for foreningerne.

- Mange lokale foreninger er hårdt pressede på grund af aflyste arrangementer og manglende indtægter, og pengene kan hjælpe med at fastholde mange lokale fællesskaber, når vi er på den anden side af krise, siger kulturministeren.

Mange af idrætsforeningerne er ramt økonomisk grundet aflysninger af stævner, markeder, festivaler eller byfester, hvor foreningen skulle have hjulpet. Desuden er foreningerne ramt af manglende kontingentbetalinger.

Alle breddeidrætsforeninger har haft mulighed for at søge støtte fra coronahjælpepuljen. Det samme har lokale foreninger inden for det selvorganiserede idrætsområde, udsatteidrætten og e-sport.

Derimod har eliteidræt og idrætsforeninger, der mangler dækning af udgifter til aflyste arrangementer med over 350 deltagere, ikke haft mulighed for at søge.

Ritzau