DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Finn Frandsen, Ritzau Scanpix

Internt oprør mod topforhandler på vej til at fuse ud i ingenting

Ekstraordinær kongres i stats-OK-forhandler Flemming Vinthers egen fagforening aflyst med kort varsel.
1. DEC 2019 18.01

Et oprør mod forbundsformand Flemming Vinther fra Hærens Konstabel- og Korporalforening, HKKF, er måske på vej til at fuse ud i ingenting. Foruden sin egen fagforening er Flemming Vinther formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg og dermed chefforhandler for alle statslige ansatte, men den position blev truet, da han for et par uger siden blev mødt med et mistillidsvotum i HKKF's hovedbestyrelse.

En ekstraordinær kongres mandag 2. december skulle vælge side mellem forbundsformanden og hovedbestyrelsesflertallet, men op til weekenden blev kongressen aflyst med kort varsel. Der var opstået juridiske betænkeligheder, fordi den ekstraordinære kongres var indkaldt med to ugers varsel mod de sædvanlige fire uger.

Betænkelighederne ved indkaldelsesfristen dukkede op på en række medlemsmøder op til den ny-aflyste kongres, hvor tillidsrepræsentanter orienterede de menige fagforeningsmedlemmer om uenigheden mellem forbundsformand og hovedbestyrelsesflertal.

Signalerne til hovedbestyrelsen fik den til at søge ekstern advokatbistand, og det var de juridiske vurderinger, der blev resultatet, som fik HKKF til at aflyse den ekstraordinære kongres.

Signalerne til hovedbestyrelsen har også været af en karakter, så den nu vil forsøge helt at undgå en ekstraordinær kongres, hvor en ny indkaldelse vil skulle ske med fire ugers varsel og både jul og nytår i sigte. I stedet er det på tale at benytte yderligere ekstern bistand i det håb, at striden mellem hovedbestyrelsesflertallet og forbundsformand Flemming Vinther kan bilægges.

Det tages der stilling til på et møde mandag. Uanset udfaldet må udviklingen i begivenhederne tolkes som en styrkelse af Flemming Vinthers position.