DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Jammerbugt-budget i år uden den vanlige enstemmighed

KORT NYT3. OKT 2019 12.55
TEMA: Budget 2020

JAMMERBUGT: Efter flere år med enstemmighed blev den i år kun lige knap, da budgetaftalen for 2020 blev landet i Jammerbugt Byråd. Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Borgerlisten står bag, men SF står udenfor, og derfor blev det i år kun til 26 af 27 byrådsmedlemmer bag budgetaftalen.

Budgetpartierne har i aftalen valgt den positive indfaldsvinkel til en befolkningsfremgang, som man ganske vist noterer sig vil koste 'et stort beløb i bloktilskud'. Selvom processen derfor har været 'vanskeligere end normalt', er det dog 'lykkedes at fastholde niveauet på de borgernære områder og samtidig få plads til udvikling og fremadrettede investeringer', hedder det i aftalen, der også har fået plads til at afdrage 23 mio. kr. på kommunens gæld.

Aftalepartierne har foruddiskonteret et særtilskud på ti mio. kr. og et låneoptag på 30 mio. kr., og hvis de beløb alligevel ikke kommer ind, kommer det til at gå ud over kassebeholdningen, ligesom det vil komme kassebeholdningen til gode, hvis beløbene bliver større end forventet. Udmøntninger undervejs skal ske i fællesskab mellem aftalepartierne, dog således at det er nok med et flertal på 20 mandater af de 26 bag budgetaftalen.

mk

Se budgetaftalen