DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Jammerbugt sparer penge på svensk model

KORT NYT23. SEP 2019 8.59

JAMMERBUGT: Det går fremad i arbejdet med udsatte børn med særlige behov i Jammerbugt Kommune - det kan være børn med angstproblemer, mistrivsel på skolen eller spiseforstyrrelser. Socialrådgiverne har siden 2016 arbejdet med børn ud fra en svensk model, som kan ses som en antitese for vores tids ofte anvendte arbejdsform: 'hurtigere og mere effektivt'. Det skriver Nordjyske.

Herning var i 2013 den første i Danmark til at tage Boråsmodellen, også kaldet Sverigemodellen, til sig, og i 2016 var det Jammerbugt Kommune, der lod sig inspirere. Særligt kendetegnet for modellen er, at hver rådgiver skal have langt færre sager end normalt. I Danmark anbefaler Socialrådgiverforeningen, at sagstallet for børne-familieområdet ligger på 25 til 35 sager og ved børnehandicapområdet på 35 til 45 sager. I følge den svenske model skal tallet for sager ligge på 15 til 20 børn og unge ad gangen. Det giver mere tid til det enkelte barn.

I forbindelse med kommunens sparerunde for 2020, har politikerne rejst forslag om at fjerne 1,2 mio. kr. fra Sverigemodellen, som går under familie- og forebyggelsesområdet. Bo Skou Frank, familie- og forebyggelseschef, ser dette som en naturlig følge af, at projektet har succes. Han ser det derfor ikke som besparelser, men som en økonomisk gevinst, kommunen kan forvente at høste.

MG