DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Køge nedlægger fire chefstillinger

Besparelser for 60 mio. kr. betyder nu reduktion i ledelseslaget.
7. MAR 2019 17.28

KØGE: Demografien presser på i Køge, og det betyder nu fyringer på lederniveau, oplyser kommunen. Da et enigt byråd i efteråret stemte for en budgetaftale for 2019-2022, var en del af beslutningen, at der skal findes besparelser for 60 mio. kr. i 2019.  

En del af analyserne på det administrative område har fokuseret på ledelse. Og økonomiudvalget har i denne uge besluttet at finde en andel af de påkrævede besparelser ved at reducere i ledelseslaget. 

Fire afdelingschefstillinger nedlægges, nemlig afdelingschefstillingen for Anlæg (pt. vakant), afdelingschefen for Borgerservice (blev nedlagt som en del af sparekataloget i efterårets budgetforlig), afdelingschefstillingen for Kultur og Idræt samt afdelingschefstillingen på Center for Dansk og Integration.

- Også her i Køge Kommune er vi presset af demografien, og de økonomiske udfordringer, der følger med. I efteråret arbejdede vi med et sparekatalog, og nu har vi så set på mulighederne for at slanke organisationen i forhold til ledelse, siger borgmester Marie Stærke (S).

Det er ikke muligt at sige præcist hvor stor en besparelse, reduktionen i ledelseslaget giver, da en række ansættelsesmæssige vilkår med mere skal falde på plads, hvilket sker inden sommerferien.

ka