DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

KL: Økonomiforhandlingerne udskudt til efter sommerferien

KORT NYT28. JUN 2019 14.09

KL og den nytiltrådte finansminister Nicolai Wammen (S) kommer ikke til at forhandle om kommunernes økonomi før efter sommerferien. Det oplyser KL til Danske Kommuner. Ifølge Danske Kommuner vil der i løbet af næste uge komme informationer om, hvordan processen for økonomiforhandlingerne skal forløbe. Finansministeriet har ingen kommentarer til tidsplanen.

Der er deadline for udmelding af det samlede bloktilskud til kommunerne 30. juni, og Finansministeriet har heller ingen kommentarer til, om den deadline bliver nået. Ministeriet kan heller ikke kommentere på, om forsinkelsen af økonomiforhandlingerne vil udskyde kommunernes budgetdeadline den 15. oktober.

– Hvis vi skal have rimelige betingelser for den faseopdelte budgetlægning, så skal fristen formentlig udskydes til ind i november måned. Men vi forventer, at regeringen kommer med en officiel melding om tidsplanen i løbet af næste uge. Vi har de samme ønsker til forhandlingerne, som vi hele tiden har haft. Hvis vi skulle have forhandlet færdig inden sommerferien, så ville det blive et meget komprimeret forløb, hvor der ikke ville være tid til andet end at finde ud af, hvilke tal der skal stå på bundlinjen, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S).

MG

Opdateret fredag 15.53