DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Tomme psykiatripladser koster kommunerne dyrt

KORT NYT15. OKT 2019 13.50

135 særlige pladser i psykiatrien, der blev oprettet for halvandet år siden, og som skal rumme farlige psykiatriske patienter, står for en tredjedels vedkommende tomme, og det koster kommunerne dyrt. I løbet af knap et år har det således kostet Region Syddanmark næsten 22 mio. kr. at drive de særlige pladser. Af dem er over halvdelen af pengene gået til tomme pladser, skriver DR Fyn.

Det koster 3.959 kr. per døgn at have en patient på en af de særlige pladser. Det giver cirka 120.000 kr. om måneden, som betales af patientens hjemkommune. For at få flere psykisk syge til at bruge de særlige pladser blev kravene for at bruge dem lempet i marts. På trods af at visitationskriterierne er blevet ændret, er det ikke lykkes at fylde pladserne op.

Sundhedsministeriet har tidligere meldt ud, at de særlige pladser vil blive en del af en tiårig plan for psykiatrien. Indtil den ligger klar, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en mail til DR: 'Det er vigtigt, at regionerne lærer af hinanden. Region Syddanmark med en belægningsprocent på 35 kan med fordel hente erfaringer fra Region Sjælland, der udnytter mere end 70 pct. af pladserne.'

MG