DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

København vil indføre minimumsnormeringer i 2022

S og SF i København vil afsætte knap en halv mia. kr. til bedre normering tree år før krævet.
25. AUG 2020 7.16

KØBENHAVN: Normeringer i landets daginstitutioner har været heftigt debatteret det seneste år, og et politisk flertal i Folketinget aftalte i finansloven at indføre minimumsnormeringer fra år 2025. Det betyder, at der højst skal være tre børn per voksen i vuggestuer og seks børn per voksen i børnehaver.

Nu går landets største kommune foran og indfører minimumsnormeringer allerede fra 2022. Det foreslår Københavns overborgmester Frank Jensen (S), sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) og børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i fællesskab op til kommunens budgetforhandlinger.

Samlet set skal der investeres 450 mio. kr. over de næste fire år oveni det statslige tilskud til bedre normeringer. Allerede fra næste år, i 2021, vil kommunen skulle fordoble statens tilskud til bedre normeringer, som forventeligt er 76 mio. kr. Pengene går til flere pædagoger og pædagogmedhjælpere.

En indføring af minimumsnormeringer fra 2022 vil betyde, at prisen på en daginstitutionsplads vil stige en smule - mellem hhv. 18-46 kroner for en vuggestueplads og 21-38 kroner for en børnehaveplads om måneden.

Minimumsnormeringerne og det stigende antal børn betyder, at København skal rekruttere op mod 950 pædagoger over de næste fire år. Derfor sætter kommunen ind for at tiltrække og fastholde dygtige pædagoger og ledere - med blandt andet et samarbejde med Københavns Professionsskole om at tiltrække flere studerende til pædagoguddannelsen, en flerårig rekrutteringsindsats og et fokuseret samarbejde med daginstitutioner med mange udsatte børn.

ak