DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Københavnsk budgetaftale med velfærd og Lynetteholm i fokus

39 af 55 borgerrepræsentanter bag budgetaftalen. EL og ALT udenfor.
2. SEP 2020 13.28
TEMA: Budget 2021

KØBENHAVN: Et flertal på 39 af Borgerrepræsentationens 55 medlemmer står bag budgetaftalen for 2021, der har velfærd og byudvikling (Lynetteholm) som hovedtemaer. 

Til minimumsnormeringer i daginstitutioner afsættes 450 mio. kr. over fire år, således at der vil være en voksen for hver tre børn i vuggestuerne og for hver seks børn i børnehaverne. Endvidere indledes planlægning af to nye folkeskoler på Amager og i Nordhavn og til nye skolebygninger på Nørrebro og i Valby.

Budgetaftalen hviler på den forudsætning, at der sammen med staten skal arbejdes videre med at etablere den kunstige ø Lynetteholm mellem Nordhavn og Refshaleøen. Aftalepartierne vil i den forbindelse arbejde for en Østlig Ringvej i en sænketunnel langs Amagers øresundskyst og en metrolinje under havneløbet. Aftalen rummer desuden en garanti på 400 mio. kr. for at sikre finansieringen af et kystlandskab på Lynetteholm ud mod Øresund.

Der er ingen skatteforhøjelse i budgetaftalen, selvom København var blandt de 26 kommuner, der i forbindelse med udligningsreformen kunne søge Indenrigsministeriet om lov til at hæve skatten. Det har man ikke gjort.

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Fremad, mens Enhedslisten, Alternativet og løsgænger Niko Grünfeldt (eks-ALT) står udenfor. Budgettet første- og andenbehandles henholdsvis 17. september og 8. oktober.

 

Se budgetaftalen.