DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

KØF bliver en virtuel begivenhed i år

KL's Kommunaløkonomiske Forum 2021 bliver en fire timers broadcast i stedet for de vanlige to dage i Aalborg.
4. JAN 2021 14.46

Den årligt tilbagevendende januarbegivenhed Kommunaløkonomisk Forum er i år blevet "nyfortolket" af KL fra en to dages konference i Aalborg til et fire timers virtuelt broadcast. Men KØF er det stadig, og det finder i år sted på torsdag i næste uge.

Temaet i år er ”Ny virkelighed – ny velfærd?” og som spørgsmålstegnet i titlen antyder, så er der en del ubesvarede spørgsmål efter uåret 2020. Eksempelvis hvordan der er økonomi til både coronakrise, klimaudfordring og demografiudvikling. Selvom året er nyt, er Budget 2022 allerede lige henne om hjørnet, og årets digitale version af KØF byder på input hertil.

De faste dagsordenselementer fra de fysiske møder går igen med åbningsbemærkninger fra KL-formand Jacob Bundsgaard (S) og replik fra en i det foreløbige program endnu ikke nærmere specificeret minister.

Derudover vil overvismand og professor Carl-Johan Dahlgaard vurdere status for de økonomiske rammer og udsigterne for, at de kommer sig efter coronaen. Nina Smith fortæller om baggrunden for den Kommission for 2. generationsreformer, som hun er formand for, og som skal komme med forslag til, hvordan vækst og øget beskæftigelse uden at øge ulighed.

Endelig vil en række forskere og embedsmænd gennemlyse de store velfærdsområder med henblik på budgetlægningen for 2022, indtil KL's formand Jacob Bundsgaard og næstformand Martin Damm (V) runder af med et kommunalt ”reality check” af, hvilke temaer der kommer til at præge valgåret, valgkampen og den kommende valgperiode.

Se programmet for Kommunaløkonomisk Forum.