DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Kommuner går glip af ekstra penge til nedrivningspulje

KORT NYT19. OKT 2019 10.30

Kommunerne i landdistrikterne får alligevel ikke flere penge til at rive de mellem 10.000 og 20.000 faldefærdige og usælgelige boliger ned, som skæmmer de små samfund. Det stillede Socialdemokratiet ellers vælgerne i udsigt i august sidste år, hvor de i deres såkaldte nærhedsudspil bebudede, at de frem til 2020 ville afsætte 115 mio. kr. årligt til den såkaldte nedrivningspulje, skriver Jyllands-Posten.

En fordobling af midlerne fra 2018 og en påstand, som daværende ordfører for landdistrikter og øer, Magnus Heunicke (S), i april i år gentog til JydskeVestkysten. På trods af løfte om 115 mio. kr. ekstra til puljen, har regeringen i sit finanslovsudspil for 2020 blot afsat to mio. kr. mere – 145,3 mio. kr. i 2020. Landdistrikternes Fællesråd, som er en interesseorganisation, der blandt andet repræsenterer 56 kommuner, er ikke begejstret for kovendingen. Det fastslår formand Steffen Damsgaard, som også er V-byrådsmedlem i Lemvig.

- Det er ikke tilfredsstillende. De faldefærdige boliger står jo som rådne tænder i rækken af huse, så vi ser ikke regeringens udspil som et løft af området. Det er ikke nok i forhold til behovet.Når man ser på, hvordan man med offentlige midler har renoveret hovedstadsområdet, er det faktisk ikke urimeligt, at vi beder om det, der er behov for i landdistrikterne, siger han til avisen.

MG