DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Kulturlivet i Aarhus får hjælpepakke på 75 mio. kr.

En hjælpepakke fra Salling Fondene og Aarhus Kommune skal støtte kulturlivet under coronakrisen.

AARHUS: Kulturlivet i Aarhus Kommune får nu en hjælpepakke på 75. mio. kr. Kommunen er nemlig gået sammen med Salling Fondene om en aftale, der skal komme de økonomisk pressede kulturinstitutioner til gode under coronakrisen. 

Hjælpepakken kommer til at have en model, hvor der både vil blive givet direkte kunststøtte og også støtte til institutionerne i form af 'fordelagtige lån' hos kommunen.

Her står Aarhus Kommune for at give 25 mio kr. i direkte kunsttøtte og 25 mio kr. i lån. De resterende 25 mio. kr. kommer fra Salling Fondene, som vil blive givet som direkte kunststøtte.

Forventer at supplere en national aftale
Med pakken håber formand for Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen, at pengene kan være med til, at Aarhus fortsat har et rigt kulturliv efter krisen.

- Kultur er en vigtig del af Aarhus. De mange kulturinstitutioner begejstrer og glæder hver eneste dag byens borgere og gæster. Kulturen og kunsten bringer os sammen som mennesker, og den beriger vores hverdag. Det vil vi fra Salling Fondene gerne være med til at sikre, at den også gør, når coronakrisen er overstået, siger han.

Med i aftalen er der flere krav for at få tildelt støtte. Blandt andet oplyser kommunen, at 'det er også i modellen afgørende, at kulturlivet gør, hvad det kan for dels at fremskaffe fondsmidler, dels reducere i udgifter og dels sikrer, at der søges hjælp i de statslige hjælpepakker'. Hjælpepakken vil desuden supplere en kommende national aftale, forklarer borgmester Jacob Bundsgaard (S). 

- Det rige kulturliv er en vital del af byens DNA, og vi er nødt til at træde til og yde hjælp, inden coronakrisen udvikler sig til en ødelæggende kulturkrise. Jeg er derfor glad for, at vi har lavet en historisk aftale og model for hjælp til kulturlivet på 75 mio. kr. Aftalen forventes at supplere en national aftale for de store kulturinstitutioner, som i øjeblikket drøftes på Christiansborg. En særlig tak til Salling Fondene, som endnu en gang udviser velvillighed og vil være med til at donere til byens kulturliv,  siger han. 

jeg