DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Hans Ravn, Ritzau Scanpix

Læsøs tre partier gik til hver deres bagland for at få økonomisk hjælp

Ny DF-borgmester ville gøre Læsø til sit partis kæledægge. En fælles indsats og is i maven var hvad der skulle til.
3. JAN 2019 9.17

LÆSØ: De tre byrådspartier på Læsø blev sendt i byen for at appellere til hver deres landspolitiske baglande, da den økonomisk trængte økommune efter 2019-budgetlægningen stod tilbage med en uholdbar ikke-sammenhæng i den kommunale økonomi.

Om det nu skyldtes den indsats eller ej fra Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, så endte det med en ekstra pose penge, ti mio. kr. på finansloven, til både Læsø, Samsø og Ærø med henholdsvis en DF- og to S-borgmestre.

Læsø-borgmester Karsten Nielsen (DF) sagde allerede ved sin tiltræden, at han håbede, 'at Læsø med den nye borgmesterpost kan blive Dansk Folkepartis kæledægge. At vi får opmærksomhed og hjælp til at løse de udfordringer, som Læsø har som samfund', sagde han dengang til kommunen.dk. I dag nøjes han med at konstatere, at Læsø i hvert fald gjorde sin del ved at lade byrådspartierne appellere til deres landspolitikere på Christiansborg.

- Og så havde vi ellers is i maven. Vi har haft utallige drøftelser om, hvad vi skulle gøre, hvis det værst tænkelige scenarie skulle udspille sig. Vi kunne jo risikere at blive sat under administration, siger Karsten Nielsen i et interview til kommunen.dk.

 

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele artiklen her.