DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job
Lyngby Stadion mangler med sine åbne ender atmosfære i forhold til moderne fodboldarenaer. Nu skal private ombygge stadion til et såkaldt lukket stadion, som lever op til DBU's krav.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Lyngby sælger stadion til private

Efter 30 års tovtrækkeri skal Lyngby Boldklub have et moderne stadion opført af private, mens dele af stadionarealerne skal anvendes til ungdomsboliger.

LYNGBY-TAARBÆK: Den tidligere Superliga- og mesterklub, Lyngby BK, har efterspurgt et tidssvarende stadion i tre årtier, men nu ser drømmen ud til at gå i opfyldelse:

Lyngby-Taarbæk Kommune vil sælge Lyngby Stadion, så det kan moderniseres og leve op til Dansk Boldspil-Union, DBU's, krav med tidssvarende rammer for fodboldklubben, oplyser Lyngby-Taarbæk Kommune.

Kommunen vil ikke selv stå for projektet, men har besluttet at sælge grunden, så en privat ejer kan modernisere og opgradere stadion. Det skal bygges om til et lukket stadion, så det lever op til kravene fra DBU. Samme udbud indeholder etableringen af cirka 300 studieboliger på grunden.

Lyngby spiller p.t. i landets næstbedste række, men når klubben har optrådt i Superligaen, har det kommunale stadion i årevis hørt til rækkens mest umoderne med blot 2.800 siddepladser i en konstruktion med lang afstand mellem bane og tribuner.

'Gamechanger'
I 2016 fik stadion en ny ståtribune, men det lever fortsat ikke op til minimumskravene på 3.000 siddepladser, skulle klubben igen kvalificere sig til Superligaen.

Nyheden vækker glæde i 1. divisionsklubben. Adm. direktør Andreas Byder kalder en potentiel 'gamechanger'.

- Der har været snakket om et nyt stadion i Lyngby i mere end 30 år, så det er en næsten historisk beslutning, som nu er taget. Udbuddet skal selvfølgelig først blive til noget, men et nyt stadion kan være en gamechanger for os på stort set alle områder. Og den kommer også andre idrætsgrene og breddefodbolden til gode, siger han til bold.dk.

MG / Ritzau