DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

KL i ny appel:
Må vi så få den udligningsreform. Før vi forhandler økonomiaftale

'Helt nødvendigt' for at kommunerne kan hjælpe med til at få samfundet på benene igen.
23. APR 2020 15.18
TEMA: Udligning

KL opfordrer Folketinget til at få indgået en aftale om en reform af udligningssystemet. Det vil være helt nødvendigt for, at kommunerne kan hjælpe med til at få samfundet på benene igen oven på coronakrisen.

Opfordringen kommer fra KL-formand Jacob Bundsgaard (S) og næstformand Martin Damm (V) i forbindelse med et formandsskabsmøde, hvor KL’s kommende forhandlinger med regeringen om kommunernes økonomi blev drøftet.

- Det er ikke fordi, vi ikke har sagt det før: En reform af udligningssystemet er helt afgørende for kommunernes økonomi og sammenhængskraft. Nu er det vigtigere end nogensinde, fordi der i den grad er behov for, at vi kender kommunernes muligheder, når vi skal hjælpe med til at bygge samfundet op efter coronakrisen, siger Jacob Bundsgaard, der 'forudsætter (...) at Folketinget er på plads med en aftale om udligningssystemet, inden vi indgår en økonomiaftale for 2021'.

Forhandlingerne om økonomiaftalen forventes indledt midt i maj, og KL appellerer derfor til, at der 'snarest' indgås en aftale om en udligningsreform.

- Vi skal have samfundet i gang nu, og det er ikke muligt, hvis der fortsat er stor usikkerhed om kommunernes økonomi. Det vil der være så længe, vi ikke har fået en aftale om udligning på plads. Det er vigtigt, at Folketingets partier afsætter tilstrækkelig forhandlingstid til at kunne indgå en bred aftale. Så vi får ro omkring kommunernes økonomi, siger Martin Damm.

mk