DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Mariagerfjord trækker sidste fyring af tillidsvalgt tilbage

Seks tillidsvalgte blev fyret i sparerunde i november - nu er alle opsigelser endt i forlig.

MARIAGERFJORD: En fyringsvarslet tillidsrepræsentant på Mariagerfjord Kommunes PPR-område får lov at beholde sit job. Kommunen har netop meddelt Mariagerfjord Lærerkreds, at man har har valgt at trække opsigelsen tilbage, skriver Nordjyske.

Dermed er der sat punktum for den sidste af i alt seks sager om fyrede tillidsvalgte.

Tillidsrepræsentanten, der arbejder som tale-hørelærer, er sygemeldt, og det er ikke afklaret, om hun fortsætter i sin stilling.

Kommunaldirektør Lars Clement bekræfter, at Mariagerfjord Kommune trækker opsigelsen tilbage. Det sker for at undgå at trække sagen i langdrag, forklarer han og henviser til en beregnet advokatudgift på 250.000 kr. for at føre sagen i arbejdsretten.  

- Vi mener fortsat, vi har haft hold i billetterne i alle seks sager, men man må altid overveje den procesrisiko, der vil være, siger han til Nordjyske.

Forlig i alle seks sager
De øvrige fem fyringsvarsler er alle tidligere afsluttede med forlig. De fire første omhandlede forlig med tillidsvalgte under Dansk Socialrådgiverforening, Kort- og Landmålingsteknikernes Forening, HK og 3F. To af dem har takket ja til en omplacering, mens to er fratrådt. 

Den femte var en HK-tillidsrepræsentant, hvor forliget mellem kommunen og HK Nordjylland blev indgået i sidste måned, uden at detajlerne om aftalen blev offentliggjort.

MG