DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Millionbesparelser koster for både arbejdsløse og ansatte

Aalborg skal spare 35 mio. kroner på aktivering. Det betyder kortere aktiveringsforløb, en appel til Folketinget og farvel til medarbejdere
22. NOV 2018 13.50

AALBORG: Aalborg Kommune skal fra og med næste år spare 35 mio. kr. på aktivering af arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere. Det kommer bl.a. til at påvirke længden af aktiveringstilbud, skriver Nordjyske.

Som udgangspunkt må et aktiveringstilbud nemlig ikke vare længere end fire uger, men fire uger er ikke nødvendigvis nok tid for alle.

- For unge uden tidligere erfaring fra arbejdsmarkedet eller flygtninge, der ikke er ret gode til dansk endnu, er det ikke ret længe, siger rådmand for familie og beskæftigelse i Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen (S) til Nordjyske.

Hun fortæller også, at kommunen derfor sammen med de øvrige seks-byer vil kontakte Folketingets beskæftigelsesudvalg med henblik på at se, om forløbene kan blive forlænget for de to grupper.

Det er regeringens omlægning på aktiveringsområdet, der er årsag til Aalborgs besparelser og altså, at et aktiveringsforløb fremover ikke må vare mere end fire uger.

Også konsekvenser for medarbejderne
Det er ikke kun de aktiveringsramte borgere, der bliver ramt af besparelserne. Også hos kommunen og blandt de eksterne samarbejdspartnere, der beskæftiger sig med aktivering, får de konsekvenser. Kommunen skønner foreløbigt, at 30-35 personer kommer til at miste deres job. 

- Det er altid trælst at skulle sige farvel til nogen, som har passet deres job godt i mange år, så vi vil selvfølgelig forsøge at omplacere så mange som muligt. Og lige nu er vi jo heldigvis inde i en periode, hvor der er jobs at få andre steder, siger Mai-Britt Iversen til Nordjyske.

ibs