DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Mindre til kontanthjælp og mere til ældre i 2019-budgetterne

Udgiftsforskydning fra kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse til ældre og voksne med særlige behov, og på kommunernes anlægsbudgetter fra veje til skoler.
23. JAN 2019 10.04

Udgiften pr. borger til kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse budgetteres til at falde fra 2.470 kr. i 2018 til 2.183 kr. i år. Det fremgår af en samlet gennemgang af kommunernens 2019-budgetter, som Danmarks Statistik har foretaget.

Gennemsnittet dækker over store forskelle mellem de enkelte kommuner. Brøndby og Lolland kommuner ligger højest med henholdsvis 3.968 kr. og 3.732 kr. pr. indbygger, mens Allerød Kommune ligger i bund med blot 650 kr. budgetteret pr. indbygger. Også Hørsholm, Egedal, Lejre og Skanderborg kommuner ligger under 1.000 kr. pr. person.

Samlet er der en nedgang i de budgetterede udgifter til kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse på 1,6 mia. kr. Til gengæld budgetterer kommunerne under ét med 1,4 mia. kr. til ældre og 1,2 mia. kr. mere til voksne med særlige behov.

På anlægssiden napper folkeskoler og daginstitutioner en større del af budgetterne i 2019 end sidste år. Det sker på bekostning af især veje men også byggeri til administrative funktioner samt idrætsanlæg og grønne områder, fremgår det af opgørelsen fra Danmarks Statistik.

 

Se flere tal hos Danmarks Statistik.