DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job
Mindst fire kommuner udskyder Aula - Kombit advarer om stor ekstraregning
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen, Ritzau Scanpix

Mindst fire kommuner udskyder Aula - Kombit advarer om stor ekstraregning

Køge, Mariagerfjord, Sorø og Horsens venter med at udskifte Forældreintra. Andre har lyst til det samme, men går alligevel med efter advarsel om ekstrabetaling.

Køge, Mariagerfjord, Sorø og Horsens kommuner har alle besluttet at udskyde ibrugtagningen af Aula, som ifølge planen skal afløse Forældreintra efter efterårsferien, skriver kommunen.dk. 

Kommunernes it-fællesskab Kombit oplyser, at de ved, at yderligere otte kommuner har eller har haft overvejelser om det samme.

Ifølge kommunen.dk's oplysninger skulle Varde, Faxe, Albertslund, Lolland, Faaborg-Midtfyn, Hobro og Stevns have overvejelser, men det er ikke bekræftet. 

En mail fra Kombit i fredags om, at en kommune kan forvente ekstraudgifter på en kvart million, hvis de udskyder, har dog gjort indtryk. Samme dag besluttede Samsø Kommune alligevel at overgå til Aula i uge 43. 

- Vi har været voldsomt betænkelige, men vi lægger os fladt ned nu og rydder kalendrene, så vi bliver klar til uge 43. Og det handler om økonomi, fortæller forvaltningschef for børn, unge og kultur Helle Griebel Anesen til kommunen.dk.

Også Langeland Kommune besluttede i fredags at overgå til Aula i uge 43, oplyser centerchef for læring og trivsel Lone Bjerregaard i et mailsvar til kommunen.dk.

I Mariagerfjord gav mailen fra Kombit anledning til at overveje en ekstra gang, men her fastholder man at vente med Aula til næste år, oplyser konstitueret skolechef Arne Omar Sørensen.

Hos Kombit understreger Jakob Volmer, at de 250.000 kr. i ekstra omkostninger er en worst case-vurdering. Den endelige pris vil blandt andet afhænge af, hvor drypvis udrulningerne kommer, og hvor meget støtte kommunerne får brug for.

 

Abonnnenter på kommunen.dk kan læse hele artiklen her  og den uddybende artikel 'Her er kommunernes bekymringer over Aula' her.