DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Minimumsnormeringernes første etape er afgjort

Regeringen og dens støttepartier er nu blevet enige om, hvordan de første 500 mio. kr. til minimumsnormeringer skal fordeles. Se den kommunale fordeling her.
17. FEB 2020 14.30

De første 500 mio. kr., der blev afsat på finansloven til minimumsnormeringer, er nu fordelt på kommunalt niveau. Det er regeringen og støttepartierne, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet, blevet enige om. 

Fordelingen går fra 63,6 mio. kr. til 0,5 til henholdsvis København og Læsø og er fordelt mellem kommunerne, efter hvor mange 0-5-årige der forventeligt er i kommunen. Pengene skal gå til mere pædagogisk personale i vuggestuer og børnehaver og gør det muligt at ansætte mindst 1.050 flere, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

- Med den her aftale tager vi de første vigtige skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Der skal være flere pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere, så børnene får den opmærksomhed, de har fortjent, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Kommuner skal bevise mere personale
Aftalen om minimumsnormeringer lå særligt SF på sinde op til efterårets finanslovsforhandlinger, og her er begejstringen da også til at spore hos børneordfører Jacob Mark:

- Nu kommer der en halv mia. kr. ud, så kommunerne kan gå i gang med at indfase minimumsnormeringer, og vi sender dem ud på en måde, hvor kommunerne med revisor og regnskab skal påvise, at de bruger dem på mere pædagogisk personale, siger ordføreren. 

De 500 mio. kr. i 2020 skal stige til 1,6 mia. kr. i 2025, så kommunerne løbende kan hæve normeringerne. 

Hent hele fordelingen hos Børne- og Undervisningsministeriet

ibs