DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Idrætsforeningerne vil gerne være økonomisk rustet, når det igen bliver muligt at have et normalt foreningsliv.
Foto: Birgitte Carol Heiberg, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Minister forlænger dispensation til at støtte foreninger

Det er fortsat ok at udbetale tilskud til aktiviteter, selvom aktiviteterne ligger stille.

Også i 2021 får kommunerne lov til at udbetale lokale- og aktivitetstilskud til folkeoplysende foreninger, selvom foreningernes aktiviteter er indstillet eller foregår på et meget lavt blus på grund af coronarestriktionerne.

Det fremgår ifølge Dansk Idrætsforbund af et brev, som kulturminister Joy Mogensen (S) netop har sendt til landets borgmestre og formænd for kultur- og fritidsudvalg.

Tilbage i marts blev der dispenseret for de normale udbetalingskrav året ud. Den dispensation er nu forlænget, foreløbig til udgangen af februar, men med mulighed for forlængelse.

Joy Mogensen opfordrer i brevet til at benytte dispensationsmuligheden i de kommende måneder for at hjælpe foreninger og aftenskoler gennem krisen.

Vigtigste indtægt

Lokale- og aktivitetstilskuddene er den vigtigste indtægtskilde for idrætsforeningerne, og derfor glæder DIF sig over opfordringen.

- Det er en kæmpe hjælp for vores foreninger, og jeg er meget tilfreds med, at kulturministeren handler hurtigt, siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen.

- Denne dispensation gør, at kommunerne kan holde hånden under foreningerne i en ellers fortvivlende situation. Og dispensationen er med til at sikre, at vi forhåbentlig også har stærke idrætsforeninger til danskerne, når vi kommer ud af mørket, siger formanden og takker samtidig de kommuner, der på eget initiativ har lavet hjælpepakker rettet mod foreningslivet.

ak