DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Minister: Handicapbesparelser hører til kommunernes økonomi

Astrid Krag (S) har ingen penge til københavnske bosteder.

KØBENHAVN: Konsekvenserne af besparelser på handicapområdet i Københavns Kommune 'gør dybt indtryk' på social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), skriver hun til TV2 Lorry, men penge til at løse det henviser hun til økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi.

Hun udtrykker det indirekte sådan her: 'Her handler det i stedet om at sikre kommunerne en ordentlig økonomi, så pengene følger med, når der kommer flere børn og ældre. Det vil også give bedre mulighed for at prioritere handicapområdet', skriver hun til TV2 Lorry, der mener at hun dermed 'stiller (...) kommunerne flere penge i udsigt' .

Om den fortolkning holder, vil dog først vise sig ved økonomiforhandlingerne. I et normalt år ville de være afsluttet for længst, men da FV19 blev holdt så tæt ind under sommerferien, er processen i år udsat, så forhandlingerne ikke går i gang før sidst i denne måned.

Som konsekvens er kommunernes slutdato for vedtagelse af næste års budget rykket tre uger til 5. november i stedet for som normalt 15. oktober

Besparelserne i Københavns Kommune begrundes af socialborgmester Mia Nyegaard (R) med, at budgetloven og serviceloftet skal overholdes. Hun nævner som en mulighed, da budgetloven alligevel snart skal evalueres, at man kunne undtage dele af socialområdet fra serviceloftet, men 'det løser ikke problemerne', afviser Astrid Krag overfor TV2 Lorry.

mk