DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Ministerier vil skærpe tilsyn med uddannelsesinstitutioner

KORT NYT12. NOV 2019 8.36

HADERSLEV: Der er behov for at følge uddannelsesinstitutionerne tættere og skærpe tilsynet. Det mener de to ministerier, som har ansvaret for at føre tilsyn med uddannelsesinstitutioner som blandt andre VUC Syd, der har været i så alvorlige økonomiske problemer, at staten har trådt til med lån på mindst 25 mio. kr, skriver JydskeVestkysten.

På baggrund af Rigsrevisionens kritik af statens kontrol med flere skoler, lægger regeringen op til at skærpe reguleringen af uddannelsesinstitutionerne. Børne- og Undervisningsministeriet har desuden i et svar til revisionen bemærket, at ministeren kan pålægge en bestyrelse at træde tilbage og i den forbindelse indsætte et midlertidigt styre, indtil en ny bestyrelse er nedsat. Det har netop været tilfældet med VUC Syd, hvor et midlertidigt styre har været indsat siden september 2018 med fokus på at få styr på økonomien.

'Ministeriet har videre oplyst, at der er mulighed for, at ministeren kan iværksætte søgsmål mod bestyrelsen, og at både hjemlen til at afsætte bestyrelsen og ministeriets søgsmålskompetence har fundet anvendelse. Ministeriet bemærker derfor, at der er et vist incitament til at udvise skyldige økonomiske hensyn, og at det ikke er risikofrit at træffe vidtrækkende økonomiske beslutninger', skriver ministeriet.

MG